Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březnová Obalovna

9. 4. 2019

Březnová Obalovna

Jedno obvyklé soustředění Záchranné brigády Vysočina 22. až 24. března.

V pátek zajímavá noční práce na rozšiřující se ploše se skladem materiálů. Figurant pod svahem u potoka, pach odcházel do lesa a psi ho z horní plošiny necítili. Jen zkušenější našli přístupovou stopu, ostatní museli najít pach v lese.

V sobotu ráno odjezd do Pekla. Potřebujeme dřevo na příští zimu, řežeme náletové javory. Současně druhá skupina reviduje úkryty a vytváří nové. Po odvozu dřeva jdou začátečníci na stopy, ostatní cvičí v nových úkrytech.

Odpoledne trénink v lese plném srn a zajíců. Žádný z našich psů už se zvěří problémy nemá a ani my si neděláme starosti. Pokud ovšem nám zajíc nevyběhne zpod nohy a nezpůsobí téměř srdeční zástavu. V lese nacházíme zahrabanou lopatu, Pavel na ni zručně přidělá násadu a hned ji zkoušíme. Ano, dobře se s ní sbírají...

Večer posezení u ohně, Maruščiny narozeniny. Plná krabice větrníků, to už stojí za to. Lakotně počítáme účastníky, jestli vyjdou na každého dva. Bohužel, je nás hodně.

Adam jde hledat potmě do terénu vyznačeném v GPS, trénink na atesty. Stateční figuranti jsou nalezeni do 20 minut a mohou zpátky k ohni a k buřtům.

V neděli znovu stopy, poslušnost a vzorky lidského pachu. Seznamujeme psy s tabletami imitujícími pach kadaveru.  

Po obědě úklid, jedeme domů. Příště 12. dubna.

Těšíte se jako já ?

                                                       I.B.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Březnová Obalovna 2019