Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vodní pohár

1. 8. 2011

 

Vodní pohár - poděkování
 
Letos dostala naše brigáda poprvé na starost organizaci Českého poháru vodních prací, který se konal 30.7.2011 podle zkoušky ZVP3.
V tomto stupni je především zaměřen na vyhledávání imitovaných utonulých osob, což jsou disciplíny jedny z nejnáročnějších na pachovou práci v záchranářském výcviku vůbec.
 Přidali jsme k závodu i zkoušky ZVP2, které pachové práce neobsahují, ale na přípravu jsou také velmi náročné.
Závod i zkoušky proběhly podle mého názoru velmi hladce. Po delší době jsme si vyzkoušeli pořadatelství nejvyšší svazové akce, a to zrovna takto velmi specializované a myslím, že jsme v tom uspěli. Zásluhu mají nejen organizátoři, ale i oba rozhodčí, kteří přes naši původní skepsi, jestli je rybník u Nemojova dost velký, dokázali prostor rozdělit tak, že mohly probíhat obě akce současně.
Věřím, že naši psovodi práci psů na nejvyšší úrovni pečlivě sledovali (a poučovali se ) a příští rok si troufnou na prostřední stupeň vodních zkoušek také.

U vody byla hlavní a pečlivou velitelkou Jitka Krupičková. Poslušnost měla na starosti Katka Jančaříková, administrativu Helena Mokrá, technické zabezpečení Jindra Pajer a zázemí Ivan Klusáček. Všem jmenovaným děkuji a samozřejmě i pomocníkům, které měli na svých úsecích. Až na výjimky všichni ke svým úkolům přistupovali zodpovědně a disciplinovaně poslouchali svoje vedoucí.

Vzhledem ke chladnému a deštivému počasí bylo nejnáročnější figurování ve vodě, na surfu a na člunu. Pochvalu rozhodčích si vysloužil Radek Kučera, náš „tonoucí“ figurant, který se napoprvé zhostil této úlohy dokonale. Na surfu se vystřídaly Lenka Dvořáková a Dáša Jelínková. Ve člunu se namáčela Míša Hokeová a Ilona Konrádová. A největší práci u vody odvedli oba lodníci – Tomáš Tešnar a Jindra Pajer.
Připravit podobnou akci poprvé je vždycky složité, ale určitě se nám vyplatilo všechno předem pojistit a promyslet do detailů.
Příště už budeme vědět, co jsme chystali zbytečně, kde bylo pomocníků málo a kde moc. Děkuji i všem, kteří nebyli využiti, ale celou dobu připraveni pomoci.
                                                                             Irena Bartoňová

 20110730_017a.jpg

 

 

 

 

 

 

20110730_141a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20110730_158a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20110730_166a.jpg

 

 

 

 

 

 

20110730_186a.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

fotografovala Dominika Formanová