Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní výcvikový tábor na Spáleništi v únoru 2013

Letos opět jsme v půlce února vyrazili na Spáleniště, už popáté v historii naší brigády. Sněhové podmínky byly perfektní, výcvik se nám dařil a tak nemá smysl vše opakovat. Vzhledem k většímu počtu mladých psů a štěňat jsme se více věnovali výcviku plošného vyhledávání a méně schovávání osob do úkrytů pod sněhovou pokrývkou. V průběhu týdenního tábora je pokrok u mladších zvířat velmi zřetelný a psovodi mohli být tentokrát opravdu spokojení.

 Pro zkušenější starší psy byl tábor ukončen zkouškami ZLPC, tedy vyhledávání kadaveru pod sněhem. Tyto zkoušky organizovala Jihočeská brigáda a účastnili se jí tři psovodi ze ZBK Vysočina, Jindra Pajer, Katka Jančaříková a Irena Bartoňová. Podmínky byly opravdu náročné, těsně přes zkouškami připadlo několik desítek centimetrů čerstvého prašanu, psovodi se mohli v terénu pohybovat pouze na sněžnicích a pro menší psy byl pohyb velmi namáhavý. K naší velké radosti všichni psovodi z naší brigády zkoušku splnili. A že byla opravdu těžká, dokládá skutečnost, že dvě zkušené psovodky z Jihočeské brigády neuspěly.

Tábor byl zdařilý jako každý na krásné Šumavě ve skvěle vybaveném středisku SZBK. Nejlepší podmínky ale nemohou podmínit to nejdůležitější – výborný kolektiv, pohodu a přátelské ovzduší. A to vše se nám po strastiplném loňském roce zase navrací.

 

 

p2230701.jpg

 

 

p2230719.jpg